Θα αναπτυχθεί η αγγλική λεβάντα σε μια γλάστρα; Συμβουλές κηπουρικής κοντέινερ

Lavender in Pots: Container Gardening Tips and Tricks

Η λεβάντα είναι ένα όμορφο και αρωματικό φυτό που είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να προσελκύει επικονιαστές. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε έναν κήπο ή στον χώρο για να φυτέψουν λεβάντα απευθείας στο έδαφος.

Ευτυχώς, η λεβάντα μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε δοχεία, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσους δεν έχουν χώρο αλλά θέλουν να απολαύσουν αυτό το αρωματικό βότανο. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και κόλπα για το πώς να καλλιεργήσετε αγγλική λεβάντα σε γλάστρες, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του σωστού δοχείου, της επιλογής του σωστού εδάφους και της παροχής της σωστής ποσότητας νερού και ηλιακού φωτός.

Θα προσφέρουμε επίσης συμβουλές για το πώς να φροντίζετε το φυτό λεβάντας σας, συμπεριλαμβανομένου του κλαδέματος και της συγκομιδής των λουλουδιών. Είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε αρχάριος, αυτή η ανάρτηση θα σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε με επιτυχία αγγλική λεβάντα σε γλάστρες.

1. Εισαγωγή στην καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες

Η αγγλική λεβάντα, γνωστή για τα αρωματικά άνθη και τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, είναι μια απολαυστική προσθήκη σε κάθε κήπο. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε μεγάλο εξωτερικό χώρο ή ένα παραδοσιακό κρεβάτι κήπου; Μη φοβάσαι! Η κηπουρική κοντέινερ παρέχει μια πρακτική και ευέλικτη λύση για την καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας ακριβώς στο αίθριο, στο μπαλκόνι ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στην τέχνη της καλλιέργειας αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες, μοιραζόμενοι πολύτιμες συμβουλές και κόλπα για να διασφαλίσετε ότι ο κήπος των δοχείων σας θα ανθίσει με ζωηρές άνθη λεβάντας. Είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε μόλις ξεκινάτε, αυτή η εισαγωγή θα σας προσφέρει τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσετε αυτό το αρωματικό ταξίδι.

Γιατί να επιλέξετε αγγλική λεβάντα για κηπουρική κοντέινερ; Λοιπόν, αυτή η συγκεκριμένη ποικιλία, επιστημονικά γνωστή ως Lavandula angustifolia, είναι κατάλληλη για καλλιέργεια σε γλάστρες λόγω του συμπαγούς μεγέθους της και της ικανότητάς της να ευδοκιμεί σε πιο ξηρές συνθήκες. Με το λεπτό, ασημοπράσινο φύλλωμά της και τις συστάδες από ζωντανά μοβ άνθη, η αγγλική λεβάντα προσθέτει μια νότα κομψότητας και γαλήνης σε κάθε χώρο.

Καλλιεργώντας την αγγλική λεβάντα σε γλάστρες, έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε μια φορητή όαση ομορφιάς και χαλάρωσης. Φανταστείτε το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας να διαχέεται στο υπαίθριο καθιστικό σας ή το απολαυστικό θέαμα των μελισσών και των πεταλούδων να χορεύουν γύρω από τα άνθη. Ακόμα κι αν έχετε περιορισμένο χώρο, μπορείτε ακόμα να ζήσετε τις χαρές της καλλιέργειας λεβάντας και να αποκομίσετε τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει.

Στις επόμενες ενότητες, θα εμβαθύνουμε στις ιδιαιτερότητες της κηπουρικής κοντέινερ με αγγλική λεβάντα, διερευνώντας βασικούς παράγοντες όπως η επιλογή γλάστρας, οι απαιτήσεις εδάφους, οι τεχνικές ποτίσματος και οι συμβουλές συντήρησης. Θα σας εξοπλίσουμε με τη γνώση και την αυτοπεποίθηση για να φυτέψετε, να θρέψετε και να απολαύσετε το δικό σας καταφύγιο λεβάντας που ανθίζει.

Άρα, πάρτε τα γάντια κηπουρικής σας και ας ξεκινήσουμε μαζί αυτήν την αρωματική περιπέτεια, καθώς αποκαλύπτουμε τα μυστικά για την επιτυχημένη καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες. Ετοιμαστείτε να γοητευτείτε από την ομορφιά και την ηρεμία που φέρνει αυτό το ποώδες φυτό στον κήπο σας.

2. Επιλογή της σωστής ποικιλίας λεβάντας για κηπουρική κοντέινερ

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες, η επιλογή της σωστής ποικιλίας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη κηπουρική σε δοχεία. Ενώ υπάρχουν πολλά είδη λεβάντας και υβρίδια διαθέσιμα, δεν είναι όλα κατάλληλα για καλλιέργεια σε δοχεία λόγω του μεγέθους, της συνήθειας ανάπτυξης ή της προσαρμοστικότητάς τους.

Μία από τις καλύτερες ποικιλίες λεβάντας για κηπουρική σε δοχεία είναι η Lavandula angustifolia, γνωστή και ως αγγλική λεβάντα ή αληθινή λεβάντα. Αυτή η ποικιλία ευνοείται για το συμπαγές μέγεθος, το αρωματικό της άρωμα και τα όμορφα μοβ άνθη της. Η αγγλική λεβάντα παραμένει σχετικά μικρή, καθιστώντας την ιδανική για καλλιέργεια γλάστρας.

Στην οικογένεια Lavandula angustifolia, υπάρχουν αρκετές δημοφιλείς ποικιλίες που είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για την κηπουρική σε δοχεία. Μια τέτοια ποικιλία είναι το «Munstead», γνωστό για την εύρωστη ανάπτυξη και τα ζωηρά άνθη του. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το «Hidcote», το οποίο έχει μια πιο συμπαγή συνήθεια ανάπτυξης και βαθύ μωβ λουλούδια που δημιουργούν μια εκπληκτική οπτική απεικόνιση σε ένα δοχείο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν επιλέγετε μια ποικιλία λεβάντας για κηπουρική κοντέινερ, θα πρέπει να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο διαθέσιμος χώρος, οι απαιτήσεις για ηλιακό φως και οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή σας. Ορισμένες ποικιλίες λεβάντας μπορεί να είναι πιο ανεκτικές στη ζέστη ή στο κρύο, επομένως η επιλογή μιας ποικιλίας που είναι καλά προσαρμοσμένη στη συγκεκριμένη περιοχή σας θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Επιπλέον, εξετάστε τη συνολική αισθητική που θέλετε να επιτύχετε με τον κήπο κοντέινερ. Οι ποικιλίες λεβάντας μπορεί να διαφέρουν ως προς το χρώμα των λουλουδιών, την υφή του φυλλώματος και τη συνήθεια ανάπτυξης, επομένως επιλέξτε μια ποικιλία που συμπληρώνει το σχέδιο που επιθυμείτε.

Επιλέγοντας προσεκτικά τη σωστή ποικιλία λεβάντας για το έργο κηπουρικής κοντέινερ, θα βάλετε μια γερή βάση για μια ακμάζουσα και οπτικά ελκυστική οθόνη λεβάντας που θα γεμίσει το χώρο σας με το υπέροχο άρωμα και την ομορφιά της.

3. Επιλέγοντας την τέλεια γλάστρα και χώμα για λεβάντα

Η επιλογή της τέλειας γλάστρας και χώματος για την καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε δοχεία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή ανάπτυξη και ανάπτυξή της. Τα φυτά λεβάντας έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το μέγεθος της γλάστρας και τον τύπο του εδάφους, και η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων θα διασφαλίσει ότι η λεβάντα σας ευδοκιμεί σε έναν κήπο με δοχεία.

Όταν επιλέγετε μια γλάστρα για τη λεβάντα σας, επιλέξτε ένα δοχείο με βάθος και πλάτος τουλάχιστον 12 ίντσες. Αυτό θα παρέχει αρκετό χώρο για να εξαπλωθούν οι ρίζες της λεβάντας και να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να αποφύγετε την υπερχείλιση, καθώς η λεβάντα προτιμά το έδαφος που στραγγίζει καλά.

Μιλώντας για χώμα, η λεβάντα ευδοκιμεί σε ένα ελαφρώς αλκαλικό και καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους. Ένα καλά ισορροπημένο μείγμα γλάστρας με επίπεδο pH μεταξύ 6,5 και 7,5 είναι ιδανικό για φυτά λεβάντας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το μείγμα συνδυάζοντας ίσα μέρη χώματος γλάστρας, περλίτη και χοντρή άμμο. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της υπερβολικής κατακράτησης υγρασίας και θα διασφαλίσει ότι οι ρίζες της λεβάντας έχουν πρόσβαση στο οξυγόνο που χρειάζονται.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λεβάντα είναι ένα μεσογειακό φυτό και είναι συνηθισμένο σε ξηρές, βραχώδεις συνθήκες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση βαρύ χώμα κήπου ή μείγματα με βάση άργιλο, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε υπερχείλιση και σήψη των ριζών.

Όταν γεμίζετε τη γλάστρα με χώμα, αφήστε περίπου μια ίντσα κενό μεταξύ της κορυφής του χώματος και του χείλους της γλάστρας. Αυτό θα αποτρέψει την υπερχείλιση του νερού όταν ποτίζετε το φυτό και θα επιτρέψει τον σωστό αερισμό.

Επιλέγοντας την τέλεια γλάστρα και χώμα για τη λεβάντα σας, δημιουργείτε τη βάση για έναν ακμάζοντα κήπο με κοντέινερ. Η παροχή επαρκούς χώρου για την ανάπτυξη των ριζών της λεβάντας και η χρήση ενός μίγματος εδάφους που στραγγίζει καλά, θα εξασφαλίσει ότι τα φυτά λεβάντας σας θα έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν και θα σας ανταμείψουν με τις αρωματικές άνθισές τους.

4. Φύτευση και φροντίδα αγγλικής λεβάντας σε δοχεία

Η φύτευση και η φροντίδα της αγγλικής λεβάντας σε δοχεία μπορεί να είναι μια συναρπαστική και αρωματική εμπειρία. Είτε έχετε περιορισμένο χώρο, θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά ομορφιάς στο αίθριο σας ή απλά να απολαύσετε την άνεση της κηπουρικής με κοντέινερ, η καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες είναι μια απολαυστική επιλογή.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε ένα δοχείο που έχει βάθος τουλάχιστον 12 ίντσες για να επιτρέψει τη σωστή ανάπτυξη των ριζών. Επιλέξτε μια γλάστρα με καλές τρύπες αποστράγγισης για να αποφύγετε την υπερχείλιση, καθώς η λεβάντα ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ μείγμα γλάστρας ειδικά σχεδιασμένο για κηπουρική σε δοχεία, καθώς παρέχει τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών και αερισμό για βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών.

Όταν φυτεύετε την αγγλική λεβάντα σας, βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας είναι υγρό αλλά όχι υπερβολικά υγρό. Αφαιρέστε απαλά το φυτό λεβάντας από το φυτώριο του, προσέχοντας να μην καταστρέψετε τις ευαίσθητες ρίζες. Τοποθετήστε το φυτό στο κέντρο της γλάστρας και γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με πρόσθετο μείγμα γλάστρας, σφίγγοντας το απαλά γύρω από το φυτό.

Μόλις φυτευτεί, η λεβάντα εκτιμά την πλήρη έκθεση στον ήλιο, επομένως τοποθετήστε το δοχείο σας σε θέση που δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Ελέγχετε τακτικά το επίπεδο υγρασίας του εδάφους και του νερού μόνο όταν η επάνω ίντσα αισθάνεται στεγνή στην αφή. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, επομένως είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία.

Η αγγλική λεβάντα είναι γνωστή για την ανοχή της στην ξηρασία, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί περιστασιακό βαθύ πότισμα για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης. Στο πότισμα, στοχεύστε στη βάση του φυτού και αποφύγετε να βρέξετε το φύλλωμα για την πρόληψη μυκητιακών ασθενειών. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτιστήρι με στενό στόμιο για να μεταφέρετε νερό απευθείας στις ρίζες.

Για να διατηρήσετε το φυτό λεβάντας σας συμπαγές και θαμνώδες, είναι ωφέλιμο να τσιμπάτε περιοδικά την κορυφή της νέας ανάπτυξης. Αυτό ενθαρρύνει τη διακλάδωση και βοηθά στη διατήρηση μιας τακτοποιημένης εμφάνισης. Επιπλέον, η αφαίρεση των ανθισμένων ανθέων προάγει τη συνεχή ανθοφορία καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η λίπανση της λεβάντας σε δοχεία πρέπει να γίνεται με φειδώ. Η υπερβολική λίπανση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των ποδιών και τη μείωση της παραγωγής λουλουδιών. Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης, ισορροπημένο ειδικά σχεδιασμένο για φυτά σε δοχεία, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή για τα ποσοστά εφαρμογής.

Το κλάδεμα είναι απαραίτητο μέρος της φροντίδας της λεβάντας, ακόμη και σε δοχεία. Στις αρχές της άνοιξης ή μετά την περίοδο της ανθοφορίας, κόψτε το φυτό κατά ένα τρίτο για να διατηρήσει το σχήμα του και να προωθήσει τη νέα ανάπτυξη. Προσέξτε να μην κλαδέψετε πολύ αργά στη σεζόν, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ανθοφορίας του επόμενου έτους.

Με σωστή φύτευση και φροντίδα, η αγγλική λεβάντα σας σε δοχεία θα σας ανταμείψει με αρωματικά άνθη και μια πινελιά φυσικής ομορφιάς. Απολαύστε το ηρεμιστικό άρωμα και τη χαρά της επιτυχημένης κηπουρικής σε δοχεία καθώς παρακολουθείτε τη λεβάντα σας να ευδοκιμεί και να ανθίζει.

5. Απαραίτητες τεχνικές ποτίσματος και λίπανσης

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες, οι σωστές τεχνικές ποτίσματος και λίπανσης είναι απαραίτητες για την υγεία και την ανάπτυξη του φυτού. Η λεβάντα είναι γνωστή για τη φύση της που αντέχει στην ξηρασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό.

Αρχικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο μείγματος γλάστρας για τα φυτά λεβάντας σας. Ένα μείγμα που στραγγίζει καλά είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τα φυτά λεβάντας δεν τους αρέσει να κάθονται σε μουσκεμένο έδαφος. Ένα μείγμα ειδικά σχεδιασμένο για κηπουρική σε δοχεία ή ένας συνδυασμός χώματος γλάστρας, περλίτη και άμμου μπορεί να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας.

Το πότισμα των φυτών λεβάντας σε γλάστρες απαιτεί μια λεπτή ισορροπία. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα, ενώ το υποπότισμα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό και ξήρανση των φυτών. Επιδιώξτε να διατηρείτε το έδαφος υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας κολλώντας το δάχτυλό σας περίπου μια ίντσα στο χώμα. Εάν αισθάνεται ότι στεγνώνει σε αυτό το βάθος, είναι ώρα να ποτίσετε.

Όταν ποτίζετε, είναι καλύτερο να ποτίζετε βαθιά και λιγότερο συχνά αντί να ποτίζετε συχνά τα φυτά ρηχά. Αυτό ενθαρρύνει τις ρίζες να αναπτυχθούν βαθύτερα και προάγει τη συνολική υγεία των φυτών. Ποτίστε τα φυτά στη βάση, αποφεύγοντας να βρέξετε το φύλλωμα για την πρόληψη μυκητιακών ασθενειών.

Η λίπανση της λεβάντας σε γλάστρες είναι απαραίτητη για την παροχή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη και την ανθοφορία. Ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης ειδικά σχεδιασμένο για φυτά σε δοχεία μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του λιπάσματος για την κατάλληλη δοσολογία και συχνότητα.

Επιπλέον, η προσθήκη οργανικής ύλης όπως κομπόστ ή καλά σαπισμένης κοπριάς στο μείγμα γλάστρας πριν από τη φύτευση μπορεί να προσφέρει μια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών για τα φυτά λεβάντας.

Θυμηθείτε να παρακολουθείτε στενά τα φυτά λεβάντας σας κατά τη διάρκεια ζεστών και ξηρών περιόδων, καθώς μπορεί να χρειάζονται πιο συχνό πότισμα. Η προσαρμογή του προγράμματος ποτίσματος με βάση τις καιρικές συνθήκες και τις ανάγκες των φυτών σε υγρασία είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνολική επιτυχία τους.

Κατακτώντας την τέχνη του ποτίσματος και της λίπανσης των αγγλικών φυτών λεβάντας σας σε γλάστρες, μπορείτε να εξασφαλίσετε την υγιή ανάπτυξή τους, τις ζωντανές άνθισές τους και να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα για το οποίο είναι γνωστή η λεβάντα.

6. Παροχή επαρκούς ηλιακού φωτός και θερμοκρασίας για βέλτιστη ανάπτυξη

Η αγγλική λεβάντα (Lavandula angustifolia) είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες ή στο έδαφος. Όταν καλλιεργείτε αγγλική λεβάντα σε γλάστρες, παρέχετε επαρκή ηλιακό φως και θερμοκρασία για βέλτιστη ανάπτυξη.

Η αγγλική λεβάντα αναπτύσσεται καλύτερα στον ήλιο, αλλά μπορεί να ανεχθεί μερική ηλιοφάνεια ή ελαφριά σκιά. Εάν ζείτε σε πιο δροσερό κλίμα, μπορεί να θέλετε να καλλιεργήσετε αγγλική λεβάντα σε ένα δοχείο στο περβάζι για να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

Η αγγλική λεβάντα προτιμά ένα χώμα που είναι υγρό αλλά όχι υγρό. Ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους είναι να βάλετε ένα δάχτυλο στο χώμα και στη συνέχεια να σπρώξετε και να τραβήξετε το δάχτυλο μέχρι να βγει καθαρό. Αν το χώμα είναι πολύ υγρό, ποτίζουμε τα φυτά το πρωί και μετά πάλι το βράδυ. Εάν το χώμα είναι πολύ στεγνό, ποτίστε τα φυτά το πρωί και μετά περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα πριν το ποτίσετε ξανά.

Η αγγλική λεβάντα χρειάζεται θερμοκρασία 50-60 βαθμούς Φαρενάιτ για να αναπτυχθεί βέλτιστα. Εάν ζείτε σε ένα θερμότερο κλίμα, μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε αγγλική λεβάντα σε ένα δοχείο που βρίσκεται σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Εάν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε την αγγλική λεβάντα σε ένα δοχείο που βρίσκεται σε μια σκιερή περιοχή.

7. Κλάδεμα και διατήρηση του σχήματος του φυτού λεβάντας σας

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την αγγλική λεβάντα σας να ευδοκιμήσει σε ένα δοχείο. Αρχικά, φροντίστε να το κλαδεύετε κάθε λίγους μήνες για να διατηρείται σε φόρμα. Δεύτερον, ποτίστε το τακτικά και φροντίστε το χώμα να έχει καλή στράγγιση. Τέλος, χρησιμοποιήστε έναν ρυθμιστή ανάπτυξης εάν θέλετε να τον διατηρήσετε μικρότερο.

Η αγγλική λεβάντα είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό που αναπτύσσεται καλά σε δοχεία. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο και είναι εύκολο να το φροντίσετε. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για να βοηθήσετε την αγγλική λεβάντα σας να ευδοκιμήσει σε ένα δοχείο:

Να το κλαδεύετε ξανά κάθε λίγους μήνες: Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φυτό σε φόρμα και να το αποτρέψετε από το να γίνει απείθαρχο.

Ποτίστε το τακτικά: Στη λεβάντα αρέσει πολύ νερό, γι’ αυτό φροντίστε να το ποτίζετε τακτικά για να διατηρείται υγιές.

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα έχει καλή στράγγιση: Η λεβάντα αγαπά ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα, οπότε φροντίστε να προσθέσετε άφθονη οργανική ύλη στο μείγμα.

Χρησιμοποιήστε έναν ρυθμιστή ανάπτυξης: Εάν θέλετε να διατηρήσετε το φυτό μικρότερο, χρησιμοποιήστε έναν ρυθμιστή ανάπτυξης.

8. Πρόληψη κοινών παρασίτων και ασθενειών στη λεβάντα που καλλιεργείται σε δοχεία

Όταν καλλιεργείτε αγγλική λεβάντα σε γλάστρες, είναι σημαντικό να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα έναντι κοινών παρασίτων και ασθενειών. Τα παράσιτα μπορεί να περιλαμβάνουν αφίδες, λευκές μύγες και αλευρώδη ζωύφια. Οι ασθένειες μπορεί να περιλαμβάνουν περονόσπορο λεβάντας, μαύρη κηλίδα και ωίδιο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και απαλλαγμένα από παράσιτα και ασθένειες:

1. Ξεκινήστε με υγιή φυτά. Τα φυτά λεβάντας είναι ευαίσθητα σε ασθένειες και παράσιτα εάν δεν είναι υγιή όταν φυτεύονται. Φροντίστε να αγοράσετε υγιή φυτά, να τα φυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη και να παρέχουν επαρκή ηλιακή ακτινοβολία και νερό.

2. Εναλλαγή καλλιεργειών. Η λεβάντα είναι ένα δύσκολο φυτό να αναπτυχθεί σε δοχεία, επομένως είναι σημαντικό να εναλλάσσονται οι καλλιέργειες για να αποφευχθεί η συσσώρευση παρασίτων και ασθενειών.

3. Παρακολούθηση παρασίτων και ασθενειών. Φροντίστε να παρακολουθείτε τακτικά τα φυτά σας για σημάδια παρασίτων και ασθενειών. Αν δείτε σημάδια παρασίτων ή ασθενειών, λάβετε μέτρα γρήγορα για να αποτρέψετε σοβαρή ζημιά στα φυτά σας.

4. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ελέγχου παρασίτων. Εάν παρατηρήσετε σημάδια παρασίτων ή ασθενειών στα φυτά σας, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ελέγχου παρασίτων για να τα θέσετε υπό έλεγχο.

5. Ζητήστε βοήθεια. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διαχείριση παρασίτων και ασθενειών στα φυτά λεβάντας σας, ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα ελέγχου παρασίτων και μερικά είναι πιο συγκεκριμένα για την αγγλική λεβάντα από άλλα.

9. Συγκομιδή και χρήση λεβάντας με διάφορους τρόπους

Αν ψάχνετε για κάτι χαλαρωτικό και ηρεμιστικό που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, η αγγλική λεβάντα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο αυτό το βότανο έχει έντονο άρωμα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε αγγλική λεβάντα σε γλάστρες και να απολαύσετε τα οφέλη της:

1. Ξεκινήστε με ένα καλό μείγμα εδάφους. Στη λεβάντα αρέσει ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος με άφθονη οργανική ουσία.

2. Φυτέψτε λεβάντα σε μια γλάστρα που είναι τουλάχιστον 2 πόδια επί 2 πόδια.

3. Ποτίζετε τακτικά τη λεβάντα, διατηρώντας το χώμα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

4. Προστατέψτε τη λεβάντα από τον παγετό.

5. Συγκομίστε άνθη λεβάντας όταν είναι σε πλήρη άνθηση.

6. Κρεμάστε τα λουλούδια να στεγνώσουν ή τοποθετήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.

7. Απολαύστε το άρωμα λεβάντας και χαλαρώστε!

10. Αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και συμβουλές επιτυχίας στην κηπουρική κοντέινερ με αγγλική λεβάντα

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε αγγλική λεβάντα σε γλάστρες, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για κοινά ζητήματα και συμβουλές επιτυχίας. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τα ξεπεράσετε.

Προβλήματα με αγγλική λεβάντα σε γλάστρες

1. Ξηρό έδαφος: Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα με την καλλιέργεια της αγγλικής λεβάντας είναι το ξηρό έδαφος. Φροντίστε να προσθέσετε άφθονη οργανική ύλη στο μείγμα γλάστρας, όπως λίπασμα ή παλαιωμένη κοπριά. Εάν το χώμα είναι πολύ στεγνό, ποτίζετε το φυτό με φειδώ.

2. Υπερπότισμα: Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι το υπερβολικό πότισμα. Στην αγγλική λεβάντα αρέσει το υγρό χώμα, αλλά μην το ποτίζετε τόσο πολύ ώστε οι ρίζες να παραμένουν υγρές όλη την ώρα. Ποτίστε το φυτό μέχρι η επιφάνεια του εδάφους να είναι ελάχιστα υγρή και μετά σταματήστε.

3. Φύτευση πολύ βαθιά: Η αγγλική λεβάντα είναι ένα ψηλό φυτό, οπότε φροντίστε να τη φυτέψετε πολύ κάτω από τη γραμμή του εδάφους. Εάν το φυτό είναι πολύ βαθύ, οι ρίζες θα περιοριστούν και το φυτό δεν θα ευδοκιμήσει.

4. Λάθος φυτό: Αν καλλιεργείτε αγγλική λεβάντα σε γλάστρα και δεν πάει καλά, είναι πολύ πιθανό να φυτεύετε λάθος τύπο λεβάντας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες αγγλικής λεβάντας, οπότε φροντίστε να επιλέξετε τη σωστή για το κλίμα και τον τύπο του εδάφους σας.

5. παράσιτα και ασθένειες: Η αγγλική λεβάντα είναι ευαίσθητη σε παράσιτα και ασθένειες, επομένως φροντίστε να την προστατέψετε από αυτά τα παράσιτα και τις ασθένειες φυτεύοντάς την σε μια τοποθεσία που προστατεύεται από τον άνεμο και τη βροχή.

6. Λάθος εποχή του χρόνου: Εάν φυτεύετε αγγλική λεβάντα σε λάθος εποχή του χρόνου, το φυτό δεν θα ευδοκιμήσει. Η αγγλική λεβάντα είναι εγγενής στην Ευρώπη και δεν είναι ανεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες.

7. Λάθος γλάστρα: Η αγγλική λεβάντα θα αναπτυχθεί καλύτερα σε μια γλάστρα που έχει βάθος τουλάχιστον 3 ίντσες και πλάτος 12 ίντσες.

8. Λανθασμένη απόσταση μεταξύ των φυτών: Η αγγλική λεβάντα χρειάζεται χώρο, γι’ αυτό φροντίστε να τοποθετήσετε τα φυτά σε απόσταση τουλάχιστον 2 πόδια μεταξύ τους.

9. Λάθος φως: Η αγγλική λεβάντα χρειάζεται έντονο, άμεσο ηλιακό φως. Εάν το φως είναι πολύ χαμηλό ή πολύ φωτεινό, το φυτό δεν θα ευδοκιμήσει.

10. Εδαφοκάλυψη: Το επίστρωμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό και να προστατέψετε τις ρίζες από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Προσθέστε 2 έως 3 ίντσες οργανικής ύλης στο χώμα πριν το πολτοποιήσετε.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάρτηση του ιστολογίου μας σχετικά με την καλλιέργεια αγγλικής λεβάντας σε γλάστρες. Η λεβάντα είναι ένα όμορφο φυτό που μπορεί να προσθέσει μια πινελιά πολυτέλειας σε κάθε δωμάτιο.

Είμαστε εδώ για να σας μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καλλιεργήσετε αγγλική λεβάντα σε γλάστρες. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα μπορείτε να απολαύσετε αυτό το υπέροχο λουλούδι όλο το χρόνο. Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και ελπίζουμε να έχετε μια υπέροχη μέρα!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *